Augusti - DecemberFyra månader. Snart fyra månader har jag levt som en fransyska och jag kan knappt tro att det är sant. När jag satte mig på planet den 25:e augusti hade jag ingen aning om vad jag gav mig in i, jag trodde nog att jag själv var lite galen, faktiskt. Planet lyfte och min familj och mina vänner som vinkat av mig blev bara mindre och mindre tills de försvann och jag grät över att lämna Sverige bakom mig.
 
Första sidan i min franska dagbok är fylld med - vad har jag gett mig in i? och det här var nog inte den dröm jag hade tänkt mig och så vidare och så vidare. Den är fyllt med tvivel för nutiden och tvivel för framtiden. Jag kunde nog aldrig tänka mig då att jag skulle vara kvar i Frankrike fyra månader senare med alla de erfarenheter som jag har samlat på mig.
 
Men nu är jag här, fyra månader senare och jag är säker på att allt inte har varit som en dröm. Jag har gråtit och jag har längtat hem och jag har känt mig vilsen. Och allt detta flera gånger om. MEN trots allt har det varit värt det. Det har nog till och med varit det bästa beslutet jag någonsin tagit, att sätta mig på det där planet sensommaren 2014, trots att jag gjorde det med gråten i halsen.
 
För trots att det har gjort ont och varit slitigt så har det varit så mycket mer än så också. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv och vuxit som människa. Säkert flera centimetrar. Och jag har lärt mig saker här som jag nog inte skulle lärt mig någon annan stans. Dessutom lever jag varje dag i ett främmande land med en främmande kultur och pratar ett språk som inte är mitt eget. Och jag blev så stolt idag över mig själv när jag hjälpte ett par fransktalande turister utan några språksvårigheter alls och när jag sedan pratade med mannen som sålde flygbussbiljetter och inte ens behövde fundera över vad jag skulle säga, det bara flöt på.
 
Och jag har upplevt så mycket. Jag har tagit steg närmare mina rädslor. Jag har träffat underbara människor och skaffat mig så fina och bra vänner. Jag har tagit hand om fina värdbarn som nu bor i Indien. Jag har tagit hand om mig själv. Jag har upplevt fler hörn av Paris. Och jag har varit ute på äventyr.
 
Fyra ynka månader. Men så mycket de har innehållit. Och jag kommer tillbaka som en helt ny person. Den Hanna som satte sig på planet den 25:e augusti existerar inte längre, det finns bara en bättre verision av henne kvar.
 
 
 

Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp