Brunch- och museum-söndagRegniga söndagar är som gjorda för brunch och museum, eller hur? Jag hade min söndag planerad precis så, men ändå kunde jag inte riktigt föreställa mig hur bra dagen skulle bli. För det blev verkligen en sån där klysha. Vi fick bord på Le pain Qoutidien som är en biologisk kedja som jag hört ska spendera otrolig frukost och brunch. Dyrt var det, men också så. otroligt. gott! I nästan två timmar satt vi och pratade och vrakade i oss pain au chocolat (den godaste jag någonsin ätit), baugetter, ost och skinka, bröd med olika sylter, varm choklad, juice, ägg, granola och yoghurt.
 
Helt i matkoma promenerade vi vidare till dagens andra punkt: museum. Centre Pompidou skulle bli vår eftermidagsunderhållning. Även där spenderade vi timmar på att kolla på tavlor målade av Pablo Picasso, konstiga skulpturer och skrev vackra citat på en vägg. 
 
Tillslut promenerade återstoden av oss som inte gett upp för dagen till ett supermysigt café/bar i Marais och drack thé. Där satt vi och pratade - på franska - om framtidsplaner, språk och om hur vi bara måste återvända till det caféet. Och när mörkret fallit på hoppade jag på tåget hem, fylld av Parismagi som jag förhoppningsvis kan leva på genom en jobb- och första franskatestet-vecka.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Allmänt, Paris | | 3 kommentarer |
Upp